YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
YURTDIŞINDA UNİVERSİTE EĞİTİMİ ve Fiyatları Hakkında Bilgiler
Yurtdışında Üniversite
Üniversite eğitimini yurtdışında okumak öğrenciler arasında oldukça popüler bir hale gelmektedir. Bunun sebebine baktığımızda öğrencilerin sadece akademik hayatına katkı sağlaması değil aynı zamanda dil ve kültürel alanlarda da kendilerini geliştirmek istediklerini görebilmekteyiz.
Yurtdışında üniversite okumak öğrencilere kendilerine güvenmeleri için de bir ortam sağlarken aynı zamanda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen diğer öğrenciler ile birlikte eğitim alma ve sadece ülkenin kültürü değil çeşitli kültürleri de deneyimleme fırsatı sunmaktadır.
Yurtdışı Üniversite Süreleri
Yurtdışında üniversitelere katılmak isteyen öğrencilerin alacakları eğitim süreleri tercih ettikleri bölüme ve ülkeye göre farklılıklar gösterebilmektedir. Amerika, Kanada, İrlanda ve İspanya’da eğitim süreleri minimumda 4 yıllık olurken Avrupa ülkelerinde bu süre minimum 3 yıldır.
Devamını GösterTıp ve hukuk okuyacak olan öğrencilerin yine tercih ettikleri okullara göre eğitim aldıkları süreler farklı olsa da genel lisans eğitim süresinden daha uzun olabilmektedir.
Yurtdışı Üniversite Tercih Sebepleri
Öğrencilerin yurtdışında üniversite eğitimini tercih etmelerindeki en büyük etkenlerden bir tanesi üniversitelerin hem sosyal hem de akademik alanda öğrencilere çeşitli fırsatlar sunmasıdır. Aynı zamanda üniversite eğitimi boyunca öğrenciler dil gelişimine katkı sağlarken çeşitli kültürel bir ortamda kendini geliştirebilme imkânı bulabilmektedir.
Üniversitelerin farklı alanlarında sahip olduğu başarıları ile de öğrencilerin o üniversitede eğitim alarak mesleki anlamda kendilerini geliştirebilecekleri ve verimli bir zaman geçirebilecekleri bir ortam sağlanmaktadır.
Üniversitelerin sunduğu çeşitli burs programları sayesinde öğrencilerin eğitim aldıkları süre boyunca kaldıkları ülkede zorluk yaşamadan eğitim sürecini tamamlama fırsatı da bulunmaktadır. Burs imkânları portfolio bursları, akademik burslar ve ihtiyaç bursları olarak sunulmaktadır.
Yurtdışında Üniversite Eğitimi Almak için Gereken Koşullar
Yurtdışında üniversite okumayı düşünen öğrenciler için gerekli olan belgeler seçtikleri üniversite ve bölüme göre farklılık göstermektedir. Amerika’da bazı okullar öğrencilerin TOEFL dışında SAT/ACT gibi sınavlara da girmelerini beklerken Avrupa’da bazı üniversiteler IELTS veya Cambridge puanlarının belli bir seviyenin üzerinde olmasını beklemektedir.
Dil eğitimi yeterli olmayan öğrencilerin ise üniversiteye başlamadan önce bağlantılı kurumlarda olması gereken seviyeye gelene kadar dil eğitimi alabilmektedir. Bazı üniversitelerin akademik programlarında dil eğitimi ilk yıla eklenmiş olabilmektedir veya üniversite hazırlığı öğrencilere kendi bünyesinde verebilmektedir.
Avrupa’nın bazı bölgelerinde dil eğitiminin dışında öğrencilerden A level veya IB uluslararası nitelikte mezuniyet belgesi talep edilmektedir.
Yurtdışnda Üniversite Eğitimi Süreci Boyunca Vize ve Çalışma İzinleri
Üniversite eğitimi için yurtdışını tercih eden öğrencilerin gidecekleri ülkelere göre vize türü çeşitlilik göstermektedir. Bu nedenle öğrencilerin üniversite eğitimini yurtdışında tercih etmesi durumunda okuldan kabul aldıktan sonra gidecekleri ülkeye uygun vizeye başvurması gerekmektedir.
Öğrencilerin yurtdışında aldıkları üniversite eğitim süresi boyunca çalışma izni bulunmaktadır. Çalışma izinlerinin haftalık saati veya öğrencilerin çalışabilecekleri yerler ülkeye ve üniversiteye göre farklılık gösterebilmektedir.
Üniversite sonrasında öğrencilerin çalışmak için genel olarak 1 yılı bulunmaktadır. İngiltere’de bu süre 2 yıl olabilmektedir. Amerika’da STEM eğitimi alan ya da Kanada’da okuyan öğrenciler için ise bu süre 3 yıla kadar çıkabilmektedir.
Yurtdışında Üniversite Pathway ve Diğer Seçenekler
Pathway Programları yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin eğitim sürecine başlamadan önce üniversitenin işbirliği yapmış olduğu bir dil okulunda yeterli dil seviyesine gelene kadar aldığı eğitimle olmaktadır. Bu sayede öğrencilerin üniversiteye başvururken IELTS veya TOEFL gibi sınavlara girmesine gerek kalmadan öğrencilerin direkt geçiş yapmalarını sağlamaktadır.
IB(International Baccalaureate) diploma programları ise 16-19 yaş grubundaki kişilerin kendilerini geliştirmeleri için oluşturulmuş bir program olup daha sonrasında herhangi bir dil belgesi talep edilmemektedir.
Yurtdışında üniversite eğitimine geçiş yapılabilecek diğer bir seçenek ise kolej programlarıdır. Bu sayede öğrenciler kolejler bünyesinde 2-3 yıllık eğitimlerini tamamladıktan sonra üniversitelere transfer olabilme imkânları bulunmaktadır. Kolej programları ülkeden ülkeye göre farklılık gösterdiği için bu konu hakkında uzman danışanlarımızdan destek alınması önerilmektedir.
EDUMAP olarak öğrencilerin tercih ve ihtiyaçlarını kişiye en uygun şekilde sunarken, süreç boyunca da kişilerin her adımında profesyonel danışmanlarımız tarafından eşlik edilmektedir.